starstar
starstar

Jeugdwerker

Leuk, jeugdwerker bij IKJU! Maar wat doet de jeugdwerker van IKJU eigenlijk? De jeugdwerker zorgt voor continuïteit bij onze clubs. Daarnaast vervult zij een brugfunctie tussen de beleidsmatige doelstellingen en de praktijk van IKJU. Zo zorgt ze ervoor dat de visie die we hebben op goed jeugdwerk wordt uitgevoerd bij de clubs. Voorbeelden hiervan zijn de aandacht voor kennismaking aan het begin van het seizoen (vrienden), de uitwerking van de jaarlijkse thema's (vormen) en het organiseren van een kerstpakkettenactie met de jongeren (verschil maken). Eén van de belangrijkste taken van de jeugdwerker is het investeren in en toerusten van de clubleiding. Dit laatste vinden we heel belangrijk omdat de leiding een grote rol kan spelen in de geloofsontwikkeling van kinderen en tieners. Tot slot heeft de jeugdwerker een netwerkfunctie, waarbij ze contact houdt met de (deelnemende) kerken, ouders, kinderen en jongeren zelf én organisaties die relevant zijn voor het jeugdwerk van IKJU.

Rosanne

Hey! Wat mooi dat je de IKJU-site bekijkt! Mijn naam is Rosanne Woudt en ik werk voor IKJU. Ik houd van veel dingen, zoals het beginnen aan een boek waarvan je weet dat het geweldig is, van spontane acties, van zingen, kaarslicht, goede gesprekken, tennissen, op pad zijn met een Volkswagenbusje, bloemen en hardlopen. Bovenal houd ik van het optrekken met jongeren. Sinds 1 september 2021 ben ik jeugdwerker bij IKJU dus dat komt goed uit ;)

Zeven jaar geleden ben ik in Utrecht komen wonen vanwege mijn werk als projectleider. Inmiddels ben ik gestart met de Pabo en mag ik daarnaast het werk van IKJU coördineren. De coördinatie van IKJU is niet zomaar werk, het is werk vol betekenis.

IKJU is namelijk een plek waar kinderen en jongeren hun vragen kunnen stellen, waar ze lol kunnen hebben, waar ze vriendschappen kunnen sluiten en waar ze zichzelf, elkaar én God beter kunnen leren kennen. Samen met de clubleiders werk ik hier heel graag aan mee. Zodat kinderen en jongeren zichzelf kunnen zijn en mogen ontdekken hoe ze bedoeld zijn. Heb je vragen over onze clubs? Wil je meedoen met ons werk? Neem gerust contact op, altijd welkom!