starabout us imagestar
starstar

Welkom bij IKJU

Het Interkerkelijke Jeugdwerk in Utrecht (IKJU) is ontstaan door een samenwerking van vier kerken in Utrecht. Deze kerken werken samen op het gebied van jeugdwerk om zo een stadsbreed netwerk van jeugd te krijgen in Utrecht. Samenwerken maakt het ook makkelijker om goed jeugdwerk te organiseren. Ons jeugdwerk wordt gecoördineerd door onze jeugdwerker Rosanne.

Het jeugdwerk van het IKJU wil graag bijdragen aan:

1. Vrienden – Sterke en eerlijke vriendschappen tussen kinderen en jongeren onderling, maar ook connecties met de (club)leiders. Vrienden helpen bij het ontdekken van wie je bent, waar je bij hoort en wat je mag geloven.

2. Vieren – Met elkaar het leven delen, plezier maken, lachen, ontspannen, lol maken en Gods grootheid ontdekken en ervaren. Elkaar ontmoeten tijdens clubavonden, samen eten, muziek maken en/of andere (ontspannende) activiteiten doen. God danken voor wat Hij heeft gedaan. Juist als we samen iets leuks doen, vieren we de liefde van God.

3. Vormen – Geloof ontwikkelt zich een leven lang. Wij sluiten aan bij de uitdagingen, kansen en vragen van de jeugd. Ze mogen ontdekken wie God is, wie ze zelf zijn (in hun eigen leefomgeving), hoe je bidt, hoe je de Bijbel leest en wat die hen te zeggen heeft. Kortom: hoe geloof zichtbaar wordt in hun leven.

4. Verwonderen – We willen ons samen met de jeugd verwonderen over Gods grootheid en het kennen en volgen van Jezus. Het mysterie van liefde. Daarbij willen we niet per de antwoorden geven, maar naarmate de jeugd ouder wordt, een onderzoekende en nieuwsgierige houding stimuleren.

5. Verschil maken – We willen aan kinderen en jongeren laten zien en ze laten ervaren hoe je geloof in de praktijk kunt brengen. Dat het geloof betekenis heeft voor het dagelijks leven. Dit kan door de uitvoering van missionaire en/of diaconale activiteiten waarbij we aansluiten bij bestaande activiteiten.

Het IKJU is een samenwerking tussen de volgende gemeentes:

KidsClub

De KidsClub is een club voor alle kids van groep 5 en 6. De clubavonden zijn vol van creativiteit, spelletjes en elke clubavond staat een ander (Bijbels) thema centraal.

class image

Young

Young is de club voor alle tieners van klas 3 & 4. Voorafgaand aan elke clubavond koken er tieners samen en daarna kletsen we bij tijdens het eten. De tweede helft van de avond gaan we dieper op een onderwerp in, altijd op een interactieve manier.

class image

Waymakers

Waymakers komen samen op zondagavond in de Nieuwe Kerk, Bollenhofsestraat 138-A, en beginnen met een maaltijd om 18.30 uur. Ze sluiten de avond af om 21.30 uur.

class image

SolidPower

SolidPower is een gezellige club met tieners uit klas 1 en 2. Tijdens onze clubavonden hebben we gesprekken over Bijbelse thema’s en is er veel ruimte voor vragen van de tieners. We lachen ook heel wat af met elkaar en zijn dol op chips.

class image

RockSolid

Voor alle kinderen van groep 7 en 8 is er RockSolid. Tijdens de club praten we over verhalen uit de Bijbel en wat je daar in je dagelijks leven mee kan doen, daarnaast doen we ook veel gekke spellen met elkaar.

class image

Nieuws

blog post image

January 16, 2024

Vacature jeugdwerker

GEZOCHT: JEUGDWERKER IKJU (12-16 uur per week)

blog post image

December 22, 2023

Kerstpakkettenactie bij IKJU

Mooi om iets te kunnen doen!

blog post image

September 3, 2023

Schaatsuitje 2023

Op vrijdag 29 december gaan we met alle kids en tieners schaatsen bij de Vechtsebanen in Utrecht.

blog post image

September 1, 2023

Kick-off seizoen 2023-2024

Nog twee weken en dan is het zover: de eerste IKJU clubavond van het seizoen! Ben jij er ook bij?