Vacature jeugdwerker

June 21, 2023

blog image

Vacature jeugdwerker IKJU

GEZOCHT: JEUGDWERKER IKJU (12-16 uur per week)

Geniet je van het contact met jongeren? Ben je enthousiast voor God en deel je dat graag? Houd je van organiseren en overzicht houden? Werk je graag samen in een geweldig team met enthousiaste vrijwilligers? Dan is deze functie zeker wat voor jou!

Vier Utrechtse kerken zijn op zoek naar een nieuwe jeugdwerker om het gezamenlijk Interkerkelijk Jeugdwerk Utrecht (IKJU) te coördineren, een prachtbaan! Het betreft de opvolging van onze huidige jeugdwerker die dit werk met enthousiasme heeft gedaan en voor wie het nu tijd is voor iets anders. Deze baan is gemakkelijk te combineren met een studie of een andere functie. Waar wacht je nog op?

IKJU

Elke twee weken komen er ongeveer 130 kinderen en tieners samen vanuit vier verschillende kerken in Utrecht. Dit zijn de Jacobikerk (PKN), de Jeruzalemkerk (NGK), Nieuwe Kerk (PKN) en Singelkerk (CGK). De kinderen en tieners komen samen in verschillende clubs: Kids Club (groep 5-6), Rock Solid (groep 7-8), Solid Power (klas 1-2), Young (klas 3-4) en Waymakers (klas 5 en hoger). Deze clubs worden aangestuurd door ongeveer twintig jeugdleiders. IKJU bestaat op dit moment negen jaar. Doel van IKJU is om kinderen en jongeren een plek te bieden waar ze christelijke vrienden kunnen ontmoeten en waar vriendschap mag groeien. Ook niet-kerkelijke jongeren zijn van harte welkom. Zo willen we bijdragen aan de vorming van jongeren en creëren we een netwerk van christelijke jongeren in Utrecht.

Wat kan je verwachten van de functie?

De belangrijkste taken zijn:

 • Spin in het web tijdens de clubavonden op vrijdag- en zondagavonden; aanspreekpunt voor ouders en jeugdleiding en aanwezig zijn op de achtergrond of meedraaien bij één van de clubs;
 • Coördinatie van de clubs; maken van jaarplanning, werving en aansturing van de leiding. Je zorgt (samen met de leiding) dat er geschikt materiaal is voor tijdens de clubs;
 • Organisatie en aansturing van extra activiteiten zoals het jaarlijkse kamp en de schaatsmiddag;
 • Toerusting van jeugdleiders; advies en inspiratie voor de clubleiding;
 • Advisering van en afstemming met IKJU-raad met daarin afvaardiging van de vier kerken; meedenken met beleid rondom jeugdwerk in de stad Utrecht;
 • Communicatie via de website, social media en app richting jeugd, ouders en kerken over wat er speelt bij IKJU;
 • Overzicht maken van financiën clubwerk; opstellen jaarverslag;
 • Actief participeren in relevante stedelijke en landelijke netwerken op het gebied van jeugdwerk.

Wat verwachten we van jou?

Jij vervult een brugfunctie tussen de door de vier kerken geformuleerde beleidsmatige doelstellingen en de concrete clubavonden. Ook moet je in kunnen spelen op de dynamiek op de clubs en IKJU in het algemeen en hierover mee kunnen denken met de IKJU-raad. We verwachten daarom van jou dat je:

 • HBO werk- en denkniveau hebt (een opleiding rond theologie en/of jongeren is een pré);
 • Actief lid bent van één van de deelnemende kerken of een kerk in een vergelijkbaar kerkverband;
 • Makkelijk overzicht houdt en goed kan coördineren;
 • Goed zelfstandig kan werken;
 • Toegankelijk bent in het contact met kinderen, tieners en ouders;
 • Proactief handelt, ideeën meebrengt en kansen benut.

Functie voor een jaar met mogelijke verlenging

De huidige jeugdwerker neemt begin maart 2024 afscheid. We willen daarom graag snel iemand opnemen in het team! Het gaat in eerste instantie om een periode van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao van de PKN voor de functie van kerkelijker werker; deze functie is ingeschaald in schaal 9. Je komt in dienst van de Protestantse Gemeente Utrecht (PGU), twee van de deelnemende kerken zijn namelijk onderdeel van de PGU.

Je werktijden kan je zelf indelen, lekker flexibel dus! Bij de tweewekelijkse clubavonden ben je (meestal) aanwezig op vrijdagavond en zondagavond.

Meer weten?

Wil je meer weten?

We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken of er een match is en wat jouw ideeën zijn! Mocht je vooraf meer informatie willen, neem een kijkje op de website www.ikju.nl en/of neem contact op met Rosanne Woudt (Jeugdwerker over inhoud functie) of Hanneke Visser (lid IKJU-raad over procedure). Hun contactgegevens zijn:

Rosanne: 06-19078096 of info@ikju.nl

Hanneke: 06-36237969

Reageren?

Reageren kan tot uiterlijk maandag 5 februari 2024

Je kunt solliciteren door een motivatie en CV te sturen naar sollicitatie@ikju.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdagmiddag 9 februari 2024 in Utrecht.